Winter is coming

  • 25 nov 2023

image: Winter is coming

Kylan kommer och snart är det dags att börja spruta snö! Visst vill du hjälpa till?

För att kunna hålla igång kanonerna när kylan väl kommer behöver vi hjälpas åt. Ju fler som hjälps åt, desto lättare blir det för alla. Och snö vill vi så klart ha så snart som möjligt, eller hur?

Kan du tänka dig att ställa upp på ett eller flera snö-pass vid kanonen (erfarenhet krävs ej, vi lär dig det du behöver och du har alltid sällskap av. någon med erfarenhet)? Skicka ett mejl till linkopingssk@gmail.com och meddela dina kontaktuppgifter. 

Varje pass vid kanonen är 4 h och när det är kallt kör vi så länge kylan håller i sig, vilket ofta innebär att vi kör dygnet runt eller kanske enbart på nätterna då det är kallast. Eftersom vi använder kommunalt vatten från ordinarie ledningsnät är vi beroende av ordentligt med minusgrader för att vattnet ska hinna frysa och bilda snö.

De klubbar som har tillgång till dammar med vatten kan spruta vid "varmare" väder, eftersom vattnet från dammen är kallare när det kommer in i kanonen. Det är anledningen till att vi inte alltid kan spruta lika mycket och tidigt som andra klubbar i närområdet. Men det gör det desto viktigare att vi har tillräckligt många som kan ställa upp även på nätterna så vi får ihop den snö vi så gärna vill ha. Om var och en kan ställa upp på ett eller två pass kommer vi långt! 

Tillsammans kan vi, eller hur?!

Kontaktperson för snö- och spårsektionen: Micke Åsberg