Öppet spår (söndag)

Välkommen att följa med LSK till Öppet Spår 2024.

Bussresan är öppen för alla, men medlemmar får rabatt.

Priset (inkl. resa, lunch, middag, frukost och logi) är 2600 kr för medlemmar i LSK eller Sya Skidklubb* och 2800 kr för icke medlemmar. 

*Medlem i SYA ange rabattkod SYA vid anmälan.

Anmälan

Till anmälningsformuläret >>
Efter anmälan får du en faktura på avgiften som ska betalas inom 14 dagar, dock senast dagen före avresa (vid sen anmälan). 

Avbokningsregler:

Anmälan är bindande. Fram till 31 januari 2024 kan du avboka och få tillbaka hela avgiften utom 500 kr för vår administration. Vid avbokning efter den 31 januari 2024 får du tillbaka halva avgiften. Detta eftersom vi därefter inte kan avboka boendeplatser och därmed har ökade kostnader.

Om resan ställs in pga covid-19 restriktioner återbetalas hela avgiften utom 500 kr ända fram till avresa. 

Antal platser:

50 (först till kvarn)

Resan:

Bussen avgår från Cupolen, Folkets park i Linköping kl 07:00 lördag den 24 februari. Bussen finns på plats från ca 06:45 för ilastning. Det finns även möjlighet att stiga på i Ljungsbro, Borensberg eller Motala. Ange det i anmälan. Lunch ca kl 10.15. Hemresa sker på kvällen/natten efter målgång. Beroende på antal anmälda kan det bli en eller två bussar.

Boende:

Vi övernattar i gymnastiksal i Sälenhallen, Sälens by. Madrasser finns. Ta med egen sovsäck eller sängkläder och kudde. Lamporna släcks kl 21 så det kan vara bra att ta med en pannlampa/ficklampa. Visa hänsyn mot övriga resenärer och håll volymen låg efter släckning.

Nummerlappsuthämtning:

På vägen upp till Sälen stannar bussarna vid Vasaloppsstarten. Här hämtar vi ut nummerlapparna.  Vid startområdet finns också möjlighet att få vallningsråd av vallaförsäljarna, köpa tillbehör såsom valla, energi eller kläder.

Vallningsservice:

LSK har avtalat med Vasasvahn för de som vill lämna in sina skidor för vallning. Skidorna ska vara märkta med vilket alternativ som önskas och betalas vid inlämning (kontant jämna pengar, eller Swish). Skidorna levereras till vårt boende under kvällen/natten. (Den som istället önskar använda Vasaloppets vallaservice kan lämna in sina skidor i samband med nummerlappsuthämtningen.)

Priser Vasasvahn (betalas på plats kontant eller Swish) meddelas senare.

De som önskar valla själva kan göra detta på lördagskvällen i vallabod utanför Sälenhallen. Klubben tar med vallaställ. Övrig utrustning tar du själv med. Vi hjälps åt med vallningsråd. Observera att det INTE är tillåtet att valla inomhus. Vi rekommenderar att du har glidvallat dina skidor hemma och enbart lägger på fästvallan på plats, då det brukar kunna bli lite köbildning i vallaboden.

Efter loppet:  

Bussen står uppställd från kl 15.00 vid Tingsnäs i Mora (se karta nedan). Se till att bli avprickad av bussvärd/chaufför när du kommit till bussen.

På hemvägen gör vi ett matstopp i Ludvika. (På egen bekostnad)

Preliminärt tidsschema

Lördag 24/2:

Avfärd Cupolen, Folkets park i Linköping 07:00 (Stopp i Ljungsbro, Borensberg och Motala vid behov)
Lunch ca kl 10:15
Vasaloppsstarten 14:00-15:30
Ankomst Sälenhallen 16:00
Middag Bullans Bageri i Sälengallerian fr 17.30
 
Söndag 25/2:

Frukost 04:15
Avfärd till starten 04:45 (vägövergången stänger kl 5.00)
Ankomst starten 05:00
Bussen öppen till 07:30
START 06.50–07.50
Hemresa från Mora Bussen öppen från ca 15:00
Bussen avgår vanligen ca 21:30 (när alla resenärer kommit i mål)
På hemvägen stannar vi för mat i Ludvika. (Ingår ej i avgiften).

En minibuss finns på plats i Mora från ca 14:30 och kan ta 6 personer för tidigare hemresa än den ordinarie bussen. Det är först till kvarn som gäller för att åka med denna buss.

Kontakt: lsk.vasabuss@gmail.com