LSK-rullen 2023 avgjord på blåsigt Sviestad

  • 21 okt 2023
  • Tävling

image: LSK-rullen 2023 avgjord på blåsigt Sviestad

Skidåkarsläktet fruktar sannerligen inte lite blåst och regn! 20 åkare startade i ny-premiären av LSK-rullen på Sviestad Motorbana. 

Flaggorna smattrade i vinden, regnet piskade över motorbanan och termometern stod på ca 5 grader. Men vad är väl det för ett gäng vädervana längdskidåkare? 

2023 återuppstod det klassiska loppet LSK-rullen efter ett uppehåll sen 2016. 20 km rullskidor på Sviestad motorbana i Hackefors stod på programmet, något kortare för de yngre och i motionsklassen. 

Trots de yttre förutsättningarna var stämningen god bland både åkare, funktionärer och publik. Efter loppet väntade plaketter, priser från våra sponsorer och varmkorv till deltagarna - och torra kläder!

Tävlingsledare Micael 'Mäla' Karlsson var efter loppet mycket nöjd med arrangemanget. "Vi kan lätt hantera 100 deltagare till, med den funktionärsorganisation vi har" konstaterar han nöjt. 

Stort tack till alla tävlande, hälsar vi i Linköpings skidklubb. Välkomna åter nästa år (vi håller tummarna för lite bättre väder)! 

Stort tack också till våra sponsorer: Maskinia, Kinda-Ydre Sparbank och Afry.

Resultatlista (pdf)