Linneas race report från Vasaloppet

  • 5 mar 2023

image: Linneas race report från Vasaloppet

Mäktig upplevelse på startfältet och bra känsla i spåret på Linneas första "riktiga" Vasalopp. Läs mer om hur Linnea upplevde Vasaloppet 2023!

Kul med livets första riktiga Vasalopp (jag körde för 2 år sedan - Coronaår, då fick bara ett 100-tal ur eliten starta och starten var flyttad till idrottsplatsen i Sälen istället för i Berga By), så det var mäktigt att se alla tusen människor innan starten!

 För egen del försökte jag få en bra start men utan stress och utan strul för att inte bryta någon stav eller så. Jag hamnade bland många killar uppe vid myrarna. Jag såg nästan inga tjejer så jag försökte hänga på lite olika killgruppper utan att slösa för mycket energi. Vid Evertsberg bestämde jag mig för att göra en tempoökning och gav det jag hade in till mål och det kändes bra i kroppen, pigg!

Lite krampkänningar runt Hökberg men det var motiverande att hela tiden plocka placeringar, från plats 31 till 23 Evertsberg-Mora! 

Ett speciellt lopp då det blir stora differenser beroende på vart man hamnar bland killarna i början. Jag hade önskat att jag var starkare i början och hade kunnat gå nästan max hela vägen. Men samtidigt var det svårt att veta hur man ska lägga upp loppet för att orka distansen ut. 90 km är långt och det känner jag verkligen av nu efter mål!

Men annars en otroligt fin dag idag med sol och fina spår!

Tack till alla som följer och hejar, både hemifrån och utmed banan idag! 
Hoppas också alla andra LSK:are haft fina turer under Vasaloppsveckan!

Nu ser jag fram emot avslutningen i Ski Classics med Birken 18/3 och Reistadlöpet 1/4 + "Summit to Senja" 2/4. Förhoppningsvis kan jag hjälpa Lager 157 att vinna lagtävlingen där vi just nu delar 1:a platsen med Team Ramudden.

1:a maj startar träningen inför nästa säsong!

/Linnea Johansson

Foto: Crelle (ej från Vasaloppet, fotat under säsongen)