Snösprutning och elpris

  • 6 dec 2022

Vi kommer spruta snö i vinter, men priset påverkar hur mycket och när vi kan spruta. Och snö- och spårsektionen kommer som vanligt behöva hjälp av medlemmar för att dela på arbetet!

Många undrar säkert hur det kommer bli med konstsnö i vinter. LSK har fått ett extra bidrag från kommunen för att kunna tillverka snö, då det är viktigt för folkhälsan att kunna erbjuda en fin motionsform för Linköpingsborna. Men då elpriset är betydligt högre än vanligt måste vi samtidigt vara varsamma med när och hur mycket vi kommer kunna spruta utan att riskera klubbens ekonomi. Sannolikt blir årets konstsnöspår kortare än vad vi vanligtvis lägger. 

Vattentemperatur

Eftersom vi inte har någon damm att ta vatten ifrån till våra snökanoner har vi lite andra förutsättningar än andra klubbar i närområdet. Vattentemperaturen är nämligen betydligt högre i ledningarna än i de dammar som används på andra håll. Alltså krävs fler minusgrader för att det ska bli snö i våra kanoner. 

Arbetsinsats

I vanlig ordning kommer vi behöva er medlemmars hjälp vid snösprutningen. De få personer som ingår i snö- och spårsektionen kan inte förväntas arbeta dygnet runt flera dagar i rad på egen hand. Så vill vi ha skidspår krävs det att många ställer upp och delar på arbetet. Vi återkommer inom kort med information om anmälan till pass så snart vi vet om och när vi kan starta kanonerna!

Och förresten - om någon har tumme med vädergudarna får ni gärna tipsa dem om att vi gärna vill ha rikligt med natursnö i vinter ;)