Full rulle på skidorna i Hackefors

  • 3 okt 2017

20 deltagare kom på LSK:s rullskiddag med Vasaloppstränarna. Solen sken och vinden ven medans åkarna lärde sig mer om stakning, balans och diagonalåkning utan stavar.

Lördagen bjöd på soligt väder när det var dags för årets rullskiddag. I år riktade vi oss till nybörjare och ovana åkare i första hand.

Esa hoppar över hinder20 deltagare var anmälda och stod uppställda till start vid 9 på morgonen. Utrustningen gicks igenom, stavspetsar inspekterades och slutligen bar det av mot en parkeringsplats för balansträning. Här blev det åkning utan stavar runt koner och hopp över rep (praktiskt om plötsliga hinder dyker upp på vägen).

Efter detta var det dags för stakning. Nog så svårt och tungt i motvinden, desto lättare i medvind. Utvecklingen gick synbart framåt för samtliga deltagare. Trötta och glada gick färden tillbaka till skidgården för lunch. Lasagne och morotskaka satt fint i trötta och hungriga åkares magar.

 

Häst förklädd till ZebraEfter lunchen blev det dags för mer nötande och tränande på diagonal, stakning med frånskjut och dubbelstakning. Cykelbanorna kring "Golden Gate" är väl lämpade för ändamålet. Under överinseende av en Zebra (!) kämpade alla på, trots trötta muskler och mjölksyranivåer långt över det normala.

 

Tack alla deltagare för att ni ville vara med och förgylla denna lördag ihop med oss på LSK!

Rullskidåkare på väg