Hoppa till sidans innehåll

Vuxenträning "Vasaloppsgruppen"


Vi tränar på lördagsmornar kl 9:00 till c:a 10:30 - därefter bastu för intresserade. Ni får en varierad träning fokuserat på styrka, intervaller och uthållighet. Dessutom instruktioner i teknik, men kanske viktigast av allt: ni får träffa likasinnade skidentusiaster av båda könen i alla åldrar (nästan). Detta är ett perfekt sätt att komma i form inför vinterns utmaningar, det vet alla som varit med förut. Även nybörjare är välkomna.

Medtag för barmark: löparskor och skidstavar.
Medtag för rullskidåkning: rullskidutrustning och hjälm.
Medtag för skidåkning: skidutrustning med färdigvallade skidor. 

Om du är medlem i klubben och vill ha information kring träningarna - se till att du är med på vår maillista. Vi skickar ut påminnelse inför varje lördagsträning, med aktuell information om träningsform, snöstatus etc. Maila oss om du vill vara med på listan!

Barmarksträning och rullskidåkning 

I väntan på snön tränar vi barmarksträning eller rullskidåkning. Passen har i båda fallen tema intervallträning eller uthållighet kombinerat med styrka. Under rullskidepasset tränar vi även skidteknik. Udda veckor erbjuds rullskidträning för nybörjare, jämna veckor för mer erfarna åkare. Givetvis under förutsättning att det finns tillräckligt med tränare på plats. Kolla alltid veckans mejlutskick för status.

Skidåkning

Så fort det finns snö och åkbara spår tränar vi skidåkning. Fokus ligger vid dessa tillfällen på skidteknik för klassisk skidåkning. Vi går igenom några få övningar som vi därefter övar på. Under hela passet så försöker vi ledare ge feedback på hur du kan bli en bättre skidåkare.

Uppdaterad: 21 OKT 2021 21:10 Skribent: Emma Busk Winquist
E-post: This is a mailto link

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info