Hoppa till sidans innehåll

Barn & ungdomsträning


En grundpelare i klubbens verksamhet är att ordna träningar för alla klubbens medlemmar oavsett ålder eller målsättning med träningen. Ungdomsträning bedrivs nästan året runt i form av barmarksträning, rullskidor, skidträning på snö samt skidskytte/springskytte.

Medlemsskap

För att vara med på vår ungdomsträning så krävs medlemskap i LSK samt att man betalar en träningsavgift på 400kr/år/barn som bl a går till mackor, dryck och dyl. som vi serverar efter vår träning på tisdagar.
Läs mer om medlems- och träningsavgifter här >>

Gruppindelning

Vår träning för barn och ungdomar bygger på Svenska skidförbundets riktlinjer. Vi har fyra färgindelade grupper som bygger på SSF:s utvecklingstrappa.

  • LEK (Skidleka - ca 6-9 år) = GRÖN grupp (1st LSK-träning/vecka)
  • GRUND (Skidlära – ca 9-12 år) = BLÅ grupp (2st LSK-träning/vecka)
  • UPPBYGGNAD (Skidträna ca 12-16 år) = RÖD grupp (3st LSK-träning/vecka)
  • FÖRPRESTERA (Skidtävla ca 15-16 år) = SVART grupp (4st LSK-träning/vecka)

Vilken grupp man tillhör beror dels på ålder, men även färdighet och mognad.

Under pågående säsong eller vid specifika träningar kan alltså ungdom placeras i annan grupp än den ursprungliga. Likaså kan det skilja sig mycket i utveckling, framförallt då det gäller teknikdelar, under barmarkssäsong kontra snösäsong, varför man då kan tillhöra en grupp under hösten och en annan under vintern.

Ibland genomförs olika träningsmoment gruppgemensamt.

Länkar SSF (Svenska Skidförbundet):

Träningstider

Huvudträningar är förlagda till tisdag och torsdag kvällar. Vi fikar gemensamt efter träning på tisdagar. Föräldrar får gärna stanna kvar och hjälpa till med att förbereda fikat. Det underlättar för ungdomstränarna. OBS! Det går alldeles utmärkt att både byta om och duscha efter träningarna i klubbstugan. Under skolledigheter/lov/helgdagar bedrivs oftast ingen organiserad träning.

Tisdagar 18:00-19:15 (Skidgården, Hackefors)
Ordinarie ungdomsträning för Grön/Blå/Röd/Svart grupp

Torsdagar 17:45-19:15 (Skidgården, Hackefors)
Ordinarie ungdomsträning med skidskytte/springskytte för Blå/Röd/Svart grupp 10-årsgräns för att delta vid skytte.

Onsdagar
Under säsongen, om man är i åldern 13-16 år, ordnar Östergötlands skidförbund gemensamma träningar (intervaller, löpning, stavgång etc) för åldersgruppen (XCteam Östergötland), runt om i länet, oftast på onsdagar 1-2ggr/månad och ibland under helg.

Lördagar 09:00-10:30 (Skidgården, Hackefors)
Extra träningstillfälle för Svart grupp i samband med lördagsträning för vuxengrupp/vasaloppsgrupp. Kör varierad träning (löpning, intervaller, stavgång, rullskidor) beroende på säsong
OBS! Här medverkar ingen ungdomstränare.

Söndagar 09:00-10:15 (Mjärdevi; sept-nov, april-juni)
Rullskidträning för de som vill under barmarkssäsong för Röd/Svart grupp.

Skidskola

För barn från 5-8 år anordnas skidskola på vintern. Vi håller på så länge snön räcker! Har du frågor om skidskolan, kontakta Marcus Bennstam This is a mailto link

Har du frågor eller funderingar, hör gärna av dig till: Leif Johansson 076-1651523 eller Marcus Bennstam, This is a mailto link 

Dokument

Utlägg/Reseersättning

Här finns blanketten för ersättning för utlägg. Fyll i blanketten och skicka eller ge den till berörd ansvarig inom träningssektionen som sedan attesterar den och lämnar vidare till styrelsen.

Uppdaterad: 24 SEP 2020 21:45 Skribent: Patrik Nilsson

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info