Hoppa till sidans innehåll

Veteranerna


Skidveteranerna inom Linköpings Skidklubb är en av klubbens kommittéer. Den bildades år 1981 på initiativ av tre skidentusiaster i klubben som kommit upp en bit i åren. De tyckte att det kunde vara bra att fortsätta med motion i anpassad form tillsamman med jämnåriga. Medelåldern bland de nuvarande ca 40 st medlemmarna är nu ca 83 år.

Medlemmarna träffas varje fredagsmorgon i skidgården och motionerar på efter sin ålder anpassat sätt. Bastubad och fika är också viktiga ingredienser i den sociala samvaron liksom diskussioner runt resultaten på de ”tävlingar” som anordnats. (Obs - under pandemin är verksamheten pausad.)

En viktig funktion är också att hålla kontakt med de medlemmar som på grund av ålder eller sjukdom ej kunnat vara med på fredagsträffen. Ca 30 medlemmar brukar vara närvarande.
Veteranerna har som ansvarsområde att sköta skidgården. De som kan hjälper också UTK vid klubbens tävlingar samt bistår vid behov efter UTK:s tisdagsträningar med servering till ung-
domarna. Gräsklippning av spåren och planen framför skidgården sommartid. En grupp på 5-10 veteraner samlas varje tisdagsförmiddag med arbete på spåren, med maskinella
utrustningen med övriga byggnader mm.


 

Uppdaterad: 15 SEP 2018 15:24 Skribent: Bernt Johansson

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info