Hoppa till sidans innehåll

Skidspår


Se spårstatus på anläggningarna  i Linköping här : Skidspår.se 

Öppettider

Spåren är öppna dygnet runt men belysningen i Åbysäcken släcks kl 22.00  alla dagar i veckan.  Vi försöker sköta spåren under tider då det är färre åkare ute men pga säkerhetsskäl  stänger vi av de spår vi underhåller, både för olycksrisk och även för att spåren behöver frysa till innan de är åkbara.

Under våra barn/ungdomsträningar och vuxen/vasaloppsträning kan det bli mycket trångt i Åbysäcken och vi avlyser därför de spår där klubbens träning pågår.

Spåret i Åbysäcken är avstängda för allmänheten följande tider

  • Tisdagar och torsdagar 17.30-19.30 (barn- och ungdomsträning)
  • Lördagar 09.00-11.00 (Vasaloppsgruppens träning)

 LSK:s skidanläggningar

Linköpings skidklubb ansvarar spåren i Åbysäcken Hackefors, Landeryds golfbana, Korpvallen och Linköpings golfbana Ryd.

I Åbysäcken i Hackefors, där även klubbstugan är placerad, har vi det största spårsystemet. 2-km skate och klassiska spår med konstsnöanläggning och belysning, 3-km klassiska spår med belysning och 5 km klassiska spår. Här finns en vallabod som alltid är öppen.

På Korpvallen kör vi upp en 1,5 km slinga (längre om snötillgången tillåter). 

Landeryd kör vi upp 5 km spår (varierar i längd o sträckning mellan åren då vi hänvisas till olika sträckningar av golfbanans personal).  Mycket välbesökta spår då det är soliga helger.

På Linköpings golfklubb i Ryd kör vi upp 5 km-spår.   

Spårningsarbete
När snön fallit i tillräcklig mängd packas den på den tänkta sträckan. Tidigast dagen därpå kan spåren dras upp. Spårens kvalité är beroende av temperatur vid preparering och spårning samt vindförhållanden. Milt väder eller sträng kyla ger sämre resultat. Öppna ytor som tex. vid golfbanorna försvårar spårningsarbetet, fläckvis barmark respektive snödrivor är där vanligt förekommande problem. Linköpings skidklubbs skoterförare gör dock alltid sitt bästa för att alla skidvänner ska få goda tränings- och motionsförhållanden.

Spårmakare sökes!

Vi har alltid behov av fler som hjälper till att preparera våra skidspår. Vi har fyra poler med skoterförare; en i vardera Landeryd, Åbysäcken, Vidingsjö och Ryd. Vi hoppas alltid på snörika vintrar och då blir det bli många körpass för att hålla bra kvalitet på spåren. Det är mycket arbete med spåren så det behövs alltid fler som kan hjälpa till att köra enstaka pass eller mer regelbundet. Vi har flera skotrar och en fyrhjuling som vi använder med tillhörande spårutrustning.

Hör av er till klubben om ni är intresserade av att hjälpa till med spåren i vinter. Vi anpassar utbildningen till körerfarenhet. Anmäl intresse på This is a mailto link

Konstsnö

Vi lägger konstsnö på 2-km spåret i Åbysäcken. Så snart temperaturen tillåter kör vi igång. Många timmars körning dygnet runt kräver att många hjälper till. Snökanonerna går på automatik så arbetet är  främst att kontrollera snödjup och flytta fram kanonerna allteftersom snöproduktionen fortskrider. Är du intresserad och vara med så hör av dig till This is a mailto link. I nedan länkar kan du läsa mer om snötillverkning.

Uppdaterad: 05 NOV 2019 18:41

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info