Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto:Staffan Gustavsson/redakta

Skidgården i Hackefors


"Det trygga fästet för oss med glid!"

 

LSK:s skidanläggningar

Linköpings skidklubb ansvarar för spåren i Åbysäcken Hackefors, Landeryds golfbana, Korpvallarna och Linköpings golfbana i Ryd.

I Åbysäcken i Hackefors, där även klubbstugan är placerad, har vi det största spårsystemet. 2-km skate och klassiska spår med konstsnöanläggning och belysning, 3-km klassiska spår med belysning och 5 km klassiska spår. Här finns en vallabod som alltid är öppen.

På Korpvallen kör vi upp en slinga på ca 2,5 km beroende på snötillgång. (I Vidingsjö kör vi inte längre några spår då det är för många som promenerar i spåren.)

Landeryd kör vi upp 5 km spår (varierar i längd o sträckning mellan åren då vi hänvisas till olika sträckningar av golfbanans personal).  Mycket välbesökta spår då det är soliga helger.

I Ryd på golfbanan kör vi upp 5 km-spår på golfbanan med bra stöd från golfklubben.

Öppettider

Spåren är öppna dygnet runt, men belysningen i Åbysäcken släcks kl 22.00 kvällstid alla dagar i veckan.  Vi försöker sköta spåren under tider då det är mindre åkare ute men för säkerheten så stänger vi av de spåren vi underhåller både för olycksrisk och även för att spåren behöver frysa till innan de är åkbara. Under våra barn/ungdomsträningar och vuxen/vasaloppsträning kan det bli mycket trångt i Åbysäcken och vi behöver av säkerhetsskäl avlysa de spår där träning pågår.

Spåret i Åbysäcken är avstängda för allmänheten följande tider:

Tisdagar 17.30.00-19.30 pga av LSK:s barn och ungdomsträning
Lördagar 09.00-11.00 pga LSK:s Vasaloppsträning

Spåravgifter - varför då?

Kostnaderna är höga för konstsnötillverkning och spårskötsel där all utrustning, bränsle, el och vatten är dryga utgifter för klubben. All arbetskraft är frivillig och bidrag till spåren, från både allmänhet och medlemmar, är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta hålla en bra kvalitet.  

Stöd därför klubbens arbete med konstsnöspår och övriga spår genom att betala spåravgift!

Avgiften kan betalas via Swish (nr 1233908118) eller kontant i p-automaten vid vid parkeringen alt via bankgiro 753-2583 - se info nedan.

Barn/ungdom 0 - 16 år gratis.
Vuxna heldag 40 kr (ange meddelande SPVD40 i meddelanderutan)
Säsongsavgift 300 kr (ange SPVS300 + namn, adress och personnummer)
Familjeavgift 400 kr (ange SPFAS400 + namn, adress och personnummer på en person)

Vill man lämna övriga bidrag till spårtillverkningen går det också givetvis bra! Klubben har stora kostnader för snötillverkning och alla bidrag är välkomna för att vi ska kunna fortsätta erbjuda bra skidåkning i Hackefors! Och kan du stötta med din tid - skriv upp dig på listan för att hjälpa till med snökanonerna.

Friskvårdsersättning

Den friskvårdsersättning som många arbetsgivare erbjuder sina anställda kan användas för t ex spåravgifter. Vi utfärdar endast kvitton för säsongskort, ej dagkort.

Så här gör du för att få ett kvitto (gäller enbart säsongskort):

  • Skicka ett mejl till This is a mailto link Ange:
    • datum för inbetalning
    • betalt via Swish eller Bankgiro
    • namn på betalande

 

Uppdaterad: 30 AUG 2018 18:01 Skribent: Emma Busk Winquist
Epost: Adressen Gömd

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info