Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Nyheter i Längdsverige informerar om tävlingar, utbildningar, landslag och det senaste som är på gång inom längds alla olika sektioner.
 
Med bara timmar kvar till internationell säsongspremiär i Ruka greppar längdchef Lars Öberg pennan och skriver ner sina mest aktuella tankar.
 
När ansikten utsätts för vinterväder visar Lyko hudvårdsrutinerna som fungerar. Innan årets tävlingssäsong drog igång såg längdlandslagets sponsor till att kitta delar av laget med produkter för att briljera i vinter, både i och utanför spåren.
 
Världscuppremiären i Ruka är närmar sig med stormsteg. 25–27 november samlas världseliten i längdskidor i Finland för tre spännande tävlingsdagar. Nu presenteras landslagstruppen som kommer att representera Sverige i Ruka.
 
Oskar Svensson står inför mästerskapssäsong. Under hösten har sprintstjärnan hittat en ny metod för avkoppling från träningsfokuset. —Jag har tillsammans med en kompis startat en IT-tjänst som hjälper klubbar med webblösningar, säger Svensson.
 
Svenska Skidförbundets digitala utbildningsplattformen har varit i gång sedan den 1 oktober. På sikt kommer all utbildning ske via plattformen. Har du skapat ett kostnadsfritt användarkonto ännu?
 
Det har blivit dags för svensk längdskidpremiär i Bruksvallarna. Nu väntar tre fartfyllda tävlingsdagar där hela längdskidsverige möts på snö för första gången denna vinter.
 
Att valla skidor är en konst som kräver rutin, kunskap och kommunikation. När nya klubbar ska etablera sig i seniorverksamhet blir varje detalj i skidåkarens tävlade av större vikt.
 
Tack vare BAUHAUS kan vi nu erbjuda en efterfrågad produkt, nämligen en figur med landslagskoppling till aktivitetsområdet. Ta chansen!
 
Tränarutbildning SKIDLÄRA vänder sig till dig som är, eller vill bli, längdskidtränare för barn mellan cirka 9–12 år. För att göra utbildningen mer tillgänglig för dig som deltagare genomförs utbildningen numera genom ett varierat lärande.
 
Hur kan vi skapa förutsättningar att förenkla och avdramatisera utrustning och vallning för att ge fler möjlighet att uppleva skidglädje?
 
Inom Svenska Skidförbundet finns möjlighet att söka bidrag för verksamhet riktat till målgruppen Skidor hela livet. Årets ansökan ska vara inne senast den 5 december.
 

Inbjudan nationella cuper

(2022-11-09 15:59)
Vintern närmar sig, inbjudningarna till Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup är publicerade
 
Tack vare BAUHAUS och BAUIS Skidskola har förskolor möjlighet att låna skidutrustning under en vecka. En fantastisk möjlighet som verkligen gör skillnad!
 
I helgen träffades distriktens längdkommittéer och längdrådets ledamöter för att prata om svensk längdåkning och vad vi behöver fokusera på i framtiden för att vi ska bli fler och bättre.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info