Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


SSF informerar om ändringar i det nationella cup-programmet 2022 samt SM-veckan 2023 i Skövde.
 
Att få vara aktiv och testa nya utmaningar i en tilltalande miljö önskar vi att så många som möjligt ska få uppleva. Tänk då att få göra det tillsammans barn och vuxna i just er skidförening.
 
September närmar sig sitt slut och Team Svenska Spel-åkarna på junior- och seniornivå är i full färd med förberedelser inför den kommande säsongen.
 
Använd Svenska skidförbundets utvecklingsmodell – BlåGula vägen då er förening startar upp sina verksamheter inför hösten. 
Utvecklingsmodellen är ett fantastiskt stöd i planeringen av föreningens skidverksamhet på alla nivåer.
 
Idag avslutades tävlingarna i Italien med masstart i klassisk stil där de sista tre kilometrarna var uppför Alpe Cermis. Linn Sömskar och Mira Göransson såg till att det blev två svenska medaljer.
 

VM-guld på teamsprinten

(2021-09-18 22:12)
Idag klaffade allt för Alfred Buskqvist och Erik Silfver och de kunde efter ett mycket väl genomfört lopp åka hem VM-guldet i teamsprint.
 
Under den andra tävlingsdagen på rullskid-VM blev det tre svenska medaljer genom Linn Sömskar, Ludvig Berg och Anton Grahn.
 

VM-guld till Linn Sömskar

(2021-09-16 21:16)
När VM på rullskidor inleddes i idag i Italien blev det svensk succé direkt. Linn Sömskar tog revansch på ryskan Natalia Nepryaeva från VM för två år sedan och vann fristilsloppet över 10 km med 10,5 sekunders marginal ner till Nepryaeva.
 
På torsdag inleds VM på rullskidor i italienska Val di Fiemme. Svenska skidförbundet har tagit ut nio åkare att representera Sverige under mästerskapet.
 
Under pompa och ståt invigdes idag LPR Arena i Storvreta, den senaste asfaltsslingan för rullsport i Sverige.
 
Ta del av den senaste tidens händelser i en rykande färsk utgåva av Nyheter i Längdsverige. Genom att registrera dig informeras du löpande när nya nyhetsbrev ges ut.
 
Årets arrangörs- och TD-konferens 21 – 24 oktober närmar sig, nu är inbjudan klar.
 
I onsdags morse opererades Linn Svahn för sin axelskada som hon ådrog sig på världscuptävlingen i Ulricehamn i vintras. Operationen gick bra och nu påbörjar Sveriges sprintstjärna kampen tillbaka.
 
Bättre support för landslagsåkare vid sidan av lägerverksamheten. Det är målsättningen med Team Svenska Spels elitmiljöer som sedan förra säsongen erbjuds i Umeå, Östersund och Falun.
 
Paraskidåkare på startlinjen i nationella FIS-tävlingar är en möjlighet som öppnar upp sig efter beslut av längdrådet under våren. En gemensam drivkraft i att hitta bra format på tävlingar för alla ligger bakom beslutet.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info