Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Om det inte redan är gjort så är det hög tid att göra det nödvändiga barmarksarbetet som möjliggör ett bra mottagande av både natursnö och tillverkad snö.
 
Har du god erfarenhet av pistmaskinskörning men letar efter tipsen och tricksen som tar din längdspårspreparering till ytterligare höjder? Och vill du samtidigt få en bättre förståelse för snön så att du får skidspår som håller längre under säsongen?
 
I vår utvecklingsmodell – BlåGula vägen beskrivs de olika utvecklingsstadierna. Dessa stadier beskriver hur utvecklingen av en skidåkare kan se ut från barn till ungdom och vidare mot junior och senior.
 
En veckas skidfest och nytt snösystem för tidigare vintrar. Det är nyheter som rullas ut när Engelbrektsloppet nu tar fart efter pandemin.
 
Skidfamiljen Josefsson från Täby IS vann SVT-programmet Sveriges starkaste familj. Mamma Jenny och döttrarna Agnes och Tilde formade vinnarlaget som nu laddar om för vinter och skidåkning.
 
Arrangerar er förening vallakurser, föreläsning för aktiva eller har ni tränarmöten för att planera säsongen? Glöm då inte att redovisa er verksamhet hos RF-SISU - det vinner alla på!
 
I början av november lanseras en ny bok som i första hand riktar sig till längdskidtränare för barn upp till cirka 12 år. Barns utveckling, skidteknik, tävling på barns villkor samt tips på övningar och träningspass är delar av innehållet!
 

Hela Matfors på skidor

(2021-10-16 11:00)
I Matfors SK ska alla kunna vara med och känna glädjen i skidåkning – att då ha en vuxengrupp var en självklarhet för föreningen.
 
Succén BAUIS Skidskola går nu in på sin tredje säsong och för varje år har det skett positiva utvecklingar. I år kommer ännu fler barn få möjligheten att åka skidor på sin förskola, genom att BAUIs Skidskola utökar antalet lånepaket.
 

Full fart i Stjärnjakten

(2021-10-12 15:01)
Det är redan full fart i årets Stjärnjakt – över 508 barn i 24 föreningar är redan i gång. Men än finns gott om tid för fler föreningar att haka på!
 
Varje år samlas distriktsledare, arrangörer och representanter från skidförbundet för att tillsammans vara förberedda inför kommande säsong.
 
SSF informerar om uppdaterat tävlingsprogram för SM-tävlingarna i Piteå 23-28 mars 2022.
 
Längdrådet har med underlag från tävlingsprogramgruppen beslutat om tilldelning SM-avslutningen i rullskidor 2022 och 2023.
 
Längdrådet har med underlag från tävlingsprogramgruppen beslutat att SM-avslutningen i längdåkning åter blir ett ansökningsbart arrangemang.
 
Det medicinska teamet för svenska längdlandslaget inför kommande säsong, ändrar form. Per ”Pliggen” Andersson lämnar över huvudansvaret till Jan Wall, tidigare ansvarig för Team Svenska Spel och Team Svenska Spel juniorlandslaget.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info