Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emma Busk Winquist

Rapport från spårarbetet

25 OKT 2020 10:11
Precis på dagen enligt plan avslutades arbetet med att gräva ner el och vatten längs konstsnöspåret. 900 m elkabel och 450 m vattenledningar har grävts ner, 10 nya elskåp och 6 vattenposter har monterats.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2020 10:11

En stor del av arbetet har utförts av veteranerna i tisdagsgänget, med god hjälp av andra medlemmar som kommit och bidragit när de haft möjlighet.

Ca 550 h på 24 dagar tog det. 200 ton grus och 175 ton bärlager har det gått åt för att återfylla schakt och återställa efter arbetena. Nu återstår arbete med att koppla in elen (utförs av elektriker och ska vara klart senast 15 november) samt att lägga ut mer grus och flis på t ex kärrsträckan för att göra spåren fina igen efter markarbetena. Det kommer tisdagsgänget ta tag i så snart vädret tillåter. 

Kostnaden för hela arbetet landar på ca 800 000 kr (inkl elarbeten och moms). Kenneth Stenmark har stått för stor del av planeringen och arbetsledningen.

Glada jobbare efter avslutat arbete!

Arbetsgänget: Kenenth Stenmark, Lars Ols, Torgny Jonasson, Jojje Petersson, Inge Gustavsson, Gert Johansson, Peter Ekström, Billy Fredriksson, Lennart Petersson.

Arbetsledare Kenneth Stenmark serverar kaffe och tårta till arbetsgänget

Kenneth Stenmark serverar fin-fika efter avslutat arbete.

Informationsskylten i motionsspåret

Precis enligt plan avslutas grävarbetena i Åbysäcken. 

Styrelsen vill rikta ett stort och varmt tack till alla som hjälpt till på olika sätt med att göra detta projekt möjligt! Utan medlemmarnas arbetsinsater hade det inte varit möjligt. Det vi nu gjort kommer underlätta vinterns snösprutning oerhört mycket, då en hel del av det tunga jobbet bestått i att dra vattenslangar och elkablar långa sträckor. 

Nu hoppas vi på en bra vinter med stadiga minusgrader!

Vill du hjälpa till?

Vi behöver alltid fler som kan hjälpa till med snötillverkning och spårdragning under vintersäsongen. Vill du vara med och hjälpa till? Kontakta Micke Åsberg och anmäl dig - ju fler som hjälper till, desto bättre!

Skribent: Emma Busk Winquist
Epost: Adressen Gömd

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info