Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emma Busk Winquist

Dags att spruta snö!

10 JAN 2021 14:23
Nu när minusgraderna äntligen kommer är det dags att dra igång snökanonerna i Åbysäcken! Anmäl dig till pass via Doodle-schemat.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2021 14:23

Nu pekar äntligen prognoserna på minsugrader som räcker till för att dra igång snökanonerna i Åbysäcken. Vi behöver hjälp av så många som möjligt för att kunna hålla kanonerna igång så länge kallgraderna håller i sig.

Anmäl dig till pass via denna Doodle:

https://doodle.com/poll/r32n92hzsgzh42d3 

Vi tar emot hjälp av alla, oavsett tidigare erfarenhet. Kan du själv inte sköta kanonerna så får du gå tillsammans med någon som vet hur det går till. Men vi behöver vara två personer per pass för att kunna hjälpas åt vid förflyttningar av kanoner, slangdragning osv. Så det finns gott om uppgifter som vem som helst kan utföra! All hjälp är värdefull!

Eftersom vi använder kommunalt vatten (som är några grader varmare än t ex vatten från dammar ovh vattendrag) krävs lite fler minusgrader i luften för att det ska bli nån snö. ungefär 4 minusgrader eller kallare behövs. Nytt för i år är att vi grävt ner el och delvis vattenledningar vilket kommer göra jobbet med snökanonerna betydligt lättare. Vi köpte också en ny kanon förra året, så vi har fina förutsättningar så snart vädret är med oss!

Skribent: Emma Busk Winquist
Epost: Adressen Gömd

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info