Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Anna Dyvik och Anton Persson, så heter sprintsegrarna under den första Volkswagen Cup-dagen i Torsby. När Dyvik var i en helt egen division under hela dagen så var det betydligt mer rafflande uppgörelser i herrklassen.
 
Den första deltävlingen av Volkswagen Cup genomfördes för två helger sedan i Östersund. Kylan som inramning från den gången har övergått till varmare väder i Torsby som nu står redo att bjuda in till distans- och sprinttävlingar i klassisk stil.
 

Tävla på träning

(2021-01-22 09:33)
Även om årets tävlingssäsong inte är som vanligt så kan vi ändå skapa tävlingslika moment, med fart och fläkt, i den vardagliga träningen på hemmaplan. Varför inte prova att träna med nummerlappen på?
 

BAUIs Skidskola

(2021-01-21 15:50)
Genom BAUIs Skidskola kan ni på ett smidigt sätt erbjuda glädjefyllda aktiviteter för barn på längdskidor. Ta chansen om ni just nu har snö!
 
Nu finns en unik möjlighet för både ledare, föräldrar och aktiva skidungdomar mellan 13 - 16 år att lära mer om mental träning och tankegångar i tävlingssituation. I en serie webbinarier ger Anneli Östberg konkreta råd inom mental träning.
 

Den förutsägbara ledaren

(2021-01-20 13:02)
Nu finns möjlighet att lära dig mer om ledarskapets dolda utmaningar och en inkluderande metodik - missa inte Svenska skidförbundets webbinarium med Måns Lööf!
 
SSF informerar om Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
 
Nytt grönt ljus för JVM och U23-VM i Vuokatti annonserades av FIS under dagen.
 
Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till finska Lahti.
 

Nytt datum för master-SM

(2021-01-15 18:01)
SSF informerar om master-SM i Skövde.
 
Svenska Skidförbundet, längd delar varje år ut ett antal bidrag för verksamhet inom "Skidor hela livet". Nu är årets bidrag utsedda.
 
Utifrån de allmänna råden och övriga restriktioner som gäller idag har SSF möjlighet att arrangera två typer av tävlingar.
 
Utifrån rådande omständigheter med Covid-19 har Svenska Skidförbundet tillsammans med arrangörerna av Volkswagen Ungdomscup och Folksam Cup idag tagit beslutet att ställa in cuperna utifrån ordinarie upplägg.
 
Den finska arrangören av JVM och U23VM informerar om läget inför kommande tävlingar med hänvisning till den ökade smittspridningen i Kainuu-regionen.
 
Längdlandslaget landade på måndagen i Sverige nöjda och glada efter en framgångsrik omstart av tävlingssäsongen i samband med Tour de Ski.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info