Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer på sparad konstsnö från förra vintern träna i en och halv vecka i Vålådalen.
 
Bruksvallsloppet har genom åren, förutom att vara TV-sänd Sverigepremiär och viktig uttagningstävling för senioreliten, blivit en stor säsongsöppning för Sveriges bästa juniorer. I år stryks juniorklasserna från tävlingshelgen pga. pandemin.
 
Ytterligare ett bevis på det stora intresset för svensk längdskidåkning är SVTs nya satsning. I en ny dokumentärserie kommer de följa längdlandslaget ”bakom kulissen” både inför och under säsongen 2020/2021.
 
Byggvarukedjan BAUHAUS utökar samarbetet med Svenska Skidförbundet och går in som sponsor för den nationella juniorcupen i längdskidåkning. Cupen får namnet BAUHAUS Cup.
 
En nyasfalterad multibana slingrar sig likt en gokartbana runt området vid Borås GIF Arena. Samtidigt har ytor och möjlighet för en mängd andra sporter skapats för spontan rörelse och motion, allt på en kompakt yta centralt vid klubbhuset.
 
Efter samråd med Svenska Skidförbundet och den lokala medicinska myndigheten har Piteå Skidallians har beslutat att inte genomföra Skandinaviska Cupen i Piteå den 11-13 december. Tävlingarna i Piteå kommer därmed endast innefatta Volkswagen Cup.
 
Succén BAUIS Skidskola går nu in på sin tredje säsong och för varje år har det skett positiva utvecklingar. I år kommer ännu fler barn få möjligheten att åka skidor på sin förskola, genom att BAUIs Skidskola utökar antalet lånepaket.
 
För 13e året i rad samarbetar Scania med det svenska längdlandslaget och stöttar med en ny vallabil. Fordonet bygger på nya generationen Scania med förbättrad förarmiljö och som mer än någonsin bidrar till landslagets hållbara transporter.
 

NJC och JVM/U23VM 2021

(2020-10-08 13:01)
Svenska Skidförbundet informerar om Nordisk Juniorlandskamp och JVM/U23VM 2021.
 
Nu lanserar vi den helt webbaserade Introduktionsutbildningen för längdskidåkning! Utbildningen vänder sig i första hand till skidledare och tränare på alla nivåer, men du som förälder eller aktiv kan med fördel även ta del av utbildningen.
 
Den 5 oktober hälsade vi Ulrika Sterner välkommen som ny kommunikationsansvarig för längdverksamheten inom Svenska Skidförbundet
 

Ny podd om längdskidor

(2020-10-02 09:31)
Vintern närmar sig och vi har släppt ett podavsnitt i väntan på snön. Ett samtal mellan den världsledande skidforskaren HC Holmberg och skidkonsulenten Robin Isbring.
 
Inom längdskidor finns möjlighet att söka bidrag för verksamhet riktat till målgruppen Skidor hela livet. Årets ansökan ska vara inne senast den 3 december.
 

Stjärnjakten är igång

(2020-09-23 09:51)
Stjärnjakten är nu inne på sjunde säsongen och redan nu är det 16 föreningar från Jukkasjärvi i norr till Göteborg i syd som är med. Än är det gott om tid att haka på, så hoppas ännu fler barn får vara med i jakten av stjärnor.
 
Som tidigare meddelats så blir årets arrangörs- och långloppskonferens digital. Nu är inbjudningarna klara.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info