Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Svenska Skidförbundet har tagit ut fem damer och fem herrar som ska representera det svenska landslaget på Skandinaviska cupen i Vuokatti, Finland, den 13–15 december.
 

Färdigtävlat i Idre

(2019-12-10 11:21)
Premiärhelgen av säsongens Volkswagen Cup avslutades under söndagen i ett snöigt Idre Fjäll där åkarna fick slita ordentligt i det ymniga snöfallet.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut nio damer och elva herrar som ska representera det svenska landslaget på världscupen i Davos, Schweiz, den 14–15 december.
 
Trots att åkare som Frida Karlsson, Ebba Andersson och Calle Halvarsson saknades i dagens laguppställningar gjorde de unga svenska lagen stordåd. Damerna in som trea och herrarna på en fin sjätte plats.
 
Charlotte Kalla sexa, Jens Burman sjua och Moa Lundgren från U23-laget Team Svenska Spel nia. Det var några av de fina resultat som det svenska laget presterade i lördagens skiathlon i Lillehammer.
 
Trots att han mest håller till i skogarna runt Åsarna i södra delarna av Jämtland är det Jens Burmans liv man kan komma närmast av våra landslagsåkare. I november för två år sedan startade han sin videoblogg och har nu nästan 9 000 prenumeranter.
 

Spännande start i Idre

(2019-12-06 22:30)
Det blev en rafflande start när säsongens Volkswagen Cup inleddes med individuella klassiska lopp i Idre under fredagen.
 
Tävlingssäsongen är igång och med anledning av den nyligen genomförda premiärhelgen i Gällivare så vill SSF göra alla klubbar och aktiva uppmärksamma på vad som gäller kring säkerhet vid banpreparering.
 
Svenska Skidförbundet kommer livestreama vinterns Volkswagen cup – den nationella seniorcupen på längdskidor.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut sex damer och sex herrar som ska representera det svenska landslaget på världscupen i Lillehammer den 7–8 december.
 
Dagens 10/15 kilometers jaktstart i fristil satte punkt för säsongens första världscuphelg och flera av de svenska åkarna avancerade i de kyliga förhållandena. Både totalplacering och dagens etapptider räknas som separata tävlingar.
 

Flera personbästa i Ruka

(2019-11-30 20:25)
Flera unga åkare visade framfötterna i Ruka. Svenskorna stod för de tre bästa U23-placeringarna när åtta tjejer och fyra killar tog världscuppoäng.
 
Det blev en andraplats för Jonna Sundling i världscuppremiären i finska Ruka. Hon hade dessutom med sig Stina Nilsson till final. Oskar Svensson blev sexa i herrarnas final.
 
Skidåkning är hett i sydsverige och då inte bara vädermässigt under sommaren. I Sävedalens AIK glöder engagemanget och medlemmarna ökar för varje år.
 
Årets arrangörs- och TD-konferens genomfördes i Falun 25-27 oktober. Närmare 100 av landets arrangörer, långloppsarrangörer och TD träffades i Falun och utbytte erfarenheter inför den stundande säsongen.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info