Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


09.00 lördag och samma tid söndag bjuder vi på uppsnack, analyser och intervjuer inför och efter loppen. Anders Södergren öppnar dörrar som ingen annan har nyckel till...
 
Guld genom Jonna Sundling och en finalplats till Oskar Svensson. Sverige fick en bra start på VM i Oberstdorf när den klassiska sprinten under torsdagen inledde tävlingsprogrammet.
 
I samarbete med BAUHAUS har vi möjlighet att skapa ett intresse för skidåkning till de allra minsta, då vi lånar ut skidutrustning till förskolor runt om i landet.
 

Redo för natursnön

(2021-02-25 01:43)
Plötsligt händer det, snökanonerna drar in, det blir vitt överallt och alla vill ut och åka skidor. Står du då som anläggningsägare och kommun redo eller står du handfallen med vitt guld som du inte kan omvandla till skidspår för alla skidsugna?
 
Ett bekant ansikte, Kaarel Putsep, hoppar tillfälligt in som tävlingskoordinator och stöttar den nationella verksamheten.
 
Är du ungdom i 15-16 års åldern och är sugen på konfirmationsläsning kombinerat med träning i härlig fjällmiljö? Nu finns chansen!
 
I år genomförs Folksam Cup som ett ”alternativt” Folksam Cup ute i distrikten. Tillsammans med distrikten och Folksam ställer vi om istället för att helt ställa in.
 
VM i längdskidor avgörs i tyska Oberstdorf den 23 februari till den 7 mars. Mästerskapet inleds på onsdagen med damernas kval i fem kilometer fristil och avslutas med herrarnas femmil.
 
På flera håll försöker våra föreningar anpassa verksamheten så den passar för alla som vill testa på skidåkning. Här kommer två härliga bevis på det.
 

Masters-SM ställs in

(2021-02-23 09:42)
Med hänvisning till rådande restriktioner och riktlinjer, utfärdade av Folkhälsomyndigheten, har beslut nu tagits om att Masters-SM som skulle arrangeras den 12-14 mars ställs in.
 
Intresset för längdskidåkning har växt i takt med att snön fallit i hela Sverige. Fler och fler vill nu träna längdskidor. Vad kan du som motionär lära från eliten? Häng med Snöpodden när vi pratar om låga trösklar, teknik och utrustning.
 
Visa din uppskattning till de som preparerar skidspåren. Att bli nominerad till Stora Skidspårspriset är ett kvitto på att de gör ett uppskattat arbete för er skidåkare!
 
Full fart från start gav Modig seger i damklassen samtidigt som Ruus liknande taktik slutade med spurtnederlag. Finaldagen av Volkswagen Cup i Boden bjöd på snöfall och rafflande uppgörelser.
 
Tre herrar inom fem sekunder och en chocköppning av Louise Lindström som sedan bar hela vägen. Den andra dagen av Bodens Volkswagen Cup bjöd på intressanta uppgörelser över 10 och 15 kilometer.
 
Anna Dyvik före Moa Hansson och två finska toppsprinters som utmanades längst av Edvin Anger. Så summeras toppstriderna efter den första av tre Volkswagen Cup-dagar i Boden.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.c...

Se all info