Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Åkarråd i Kalix

(2019-03-19 16:15)
I samband med finalen av Volkswagen Cup i Kalix 22-24 mars så genomförs säsongens andra och sista åkarråd.
 
Hela Sverige på Skidor 4-6 oktober 2019 - en mötesplats för dig som vill utvecklas, utbildas och inspireras.
 
Det var inte bara våra landslagsåkare som tävlade i Falun den här helgen. Under Skidspelen genomfördes nämligen även den stora finalen av Stjärnjakten med en glädjefylld stafett. Stort grattis till Västerås Skidor som körde hem segern!
 
Therese Johaug vann som väntat tiokilometersloppet i Falun, men Ebba Andersson slog till med ännu en andraplats. Jens Burman blev med sin trettondeplats bäst av de svenska herrarna.
 
På hemmaplan i Falun tog de båda dalaåkarna Stina Nilsson och Maja Dahlqvist ett kliv upp på pallen och Martin Bergström tog sig till final och blev femma.
 
Nio damer och åtta herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i Québec den 22–24 mars 2019.
 
Nu är det klart att det blir livesändningar från säsongsavslutningen i längdskidor från Gällivare och Bruksvallarna.
 

Lyckat JSM i Sollefteå

(2019-03-12 21:44)
Det blev en riktigt lyckad JSM-vecka Hallstaberget i Sollefteå. Tävlingarna avslutades i söndags traditionsenligt med stafetter.
 

Längdkonsulent sökes

(2019-03-12 17:40)
Vill du vara en av våra tre längdkonsulenter? Då vår konsulent i den södra regionen har slutat söker vi nu hans ersättare. Är det du?
 
Nio damer och nio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i Falun den 16–17 mars 2019. I tävlingarna deltar även en nationell trupp.
 
ICA-cup 2019 slog deltagarrekord med 431 deltagare. Alla ungdomar har varit hjältar i spåret och till sist stod Jämtland/Härjedalen som segrare av distriktskampen. Stort grattis!
 
Det blev storslam för Ryssland i Holmenkollens femmil. Jens Burman låg länge med i täten, och slutade på en tolfteplats.
 
Har ni ett anläggningsprojekt som ni vill undersöka närmare men saknar medel till en noggrann förstudie eller utredning? Eller sitter ni i planeringsstadiet för en nyanläggning och vill ställa många idéer mot varandra genom en arkitekttävling?
 
Två guld, två silver och ett brons. Det är resultatet för de svenska åkarna efter VM i Seefeld 2019.
 
Sex damer och sex herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i Holmenkollen, Oslo den 9–10 mars 2019 och lika många är uttagna till Drammen den 12 mars.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info