Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Skidor Hela Livet är ett av SSF Längds strategiska fokusområden. Vi vill att alla ska få möjligheten att upptäcka glädjen med att åka skidor, på snö eller barmark med rullskidor, oavsett ålder, bakgrund, ambition eller förutsättning.
 
 
I samverkan med Vasaloppet engagerar sig Svenska Skidförbundet alltmer i anläggningsfrågor runt om i Sverige. Det handlar om att säkerställa längdskidåkningens framtid, framförallt i de befolkningstäta delarna av landet.
 
För att göra längdåkning tillgänglig för fler måste det finnas bra anläggningar i närområdet. Svenska Skidförbundet söker därför en anläggningskonsulent som kan ta sig an detta viktiga uppdrag. Är det du?
 
Ett gäng taggade åkare från längdlandslagets A-lag och Team Bauhaus samlas ikväll i Torsby på försäsongens andra läger. I tio dagar ska de tillsammans fortsätta sin satsning mot vinterns VM-säsong.
 
Det blev tumult hos Vattenfall när medarbetarna bjöds in till utförsäljning av längdlandslagets kläder. De cirka 80 000 kronorna som kom in ska gå till klimatsmarta ändamål.
 
Efter förra årets uppskattade premiär av seniorelitlägret i Idre genomförs lägret igen i höst. Den här gången på Hallstaberget i Sollefteå.
 
Under säsongen 2017-2018 har 5 klubbar/föreningar fått bidrag för aktivitet inom området Skidor hela livet.
 
Den 20-21 oktober kör vi årets Kickoff för ICA och Folksamledare. Det är startskottet för kommande säsongs stora höjdpunkt bland många av våra skidungdomar och just i år blir Kickoffen extra viktig då vi går in i ett nytt upplägg.
 
 

Sixten Jernbergpriset 2018

(2018-06-15 13:44)
Juryn för Sixten Jernbergpriset har beslutat om tilldelningen av 2018 års pris.
 
Längdrådet har med underlag från tävlingsprogramgruppen beslutat om stomprogrammet för längdskidor 2018/2019.
 
Arbetsgruppen för Skandinaviska frågor har vid sitt vårmöte i Riga för ett par veckor sedan beslutat om tävlingsprogrammet för Skandinaviska Cupen 2018/2019.
 
Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Jennie Öberg eller Lina Andersson är bara några exempel på åkare som gått på skidgymnasiet i Gällivare. Vill du vara en del i att ta fram nästa stjärna?
 

Längdkonsulent sökes

(2018-05-22 13:33)
Vill du vara en av våra tre längdkonsulenter säsongen 2018/2019? Tjänsten är ett vikariat på heltid (100%), med start 1 september 2018 till och med 30 juni 2019.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info