Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


För förskolor, skolor och föreningar finns nu även möjlighet att låna skidutrustningar till BAUI:s Skidskola. Paketet är på tio utrustningar i blandade storlekar – främst för barn i förskoleålder.
 
Längdlandslagens uttagningskriterier till tävlingar under säsongen 2018/2019 finns nu publicerade.
 
Efter två år som partner till längdlandslaget väljer Thermia att växla upp samarbetet inför den stundande vintersäsongen. Värmepumpsföretaget går nu in som teamsponsor.
 
Med knappt två veckor kvar till den nationella tävlingspremiären åker längdlandslaget idag till Bruksvallarna på säsongens sista träningsläger.
 
Dags för vinterns Volkswagen och Scandic Cup, inbjudningarna är klara.
 
Allt fler vuxna vill lära sig en bättre skidteknik inom längdskidor. Därför har Svenska Skidförbundet i samarbete med SkiProam certifierat skidcoacher för att utbilda vuxna längdskidåkare.
 
TD- och regelgruppen längd har färdigställt de nationella tävlingsreglerna för längdåkning 2018.
 
Imorgon, tisdag, åker längdlandslagets damer och herrar på gemensamt läger i Bruksvallarna.
 
SSF informerar om SM-tävlingar den närmsta tiden.
 
Vid OS i Pyeongchang åkte det svenska längdlandslaget hem en hög med ädla medaljer. På sig hade de den lättaste och mest innovativa tävlingsdräkt som någonsin utvecklats. Inför säsongen 2018/2019 har Craft och längdlandslaget vidareutvecklat dräkten
 
 
Rättighetsbolaget ISP Sport har tecknat ett nytt samarbetsavtal med Svenska Skidförbundet längd – Ski Team Sweden X-Country – som innebär att ISP övertar ansvaret för försäljningen av de kommersiella rättigheterna till sponsorkategorin partners.
 

Längdmagasinet är här

(2018-10-08 12:23)
I år har längdfoldern blivit ett längdmagasin, som du nu kan läsa digitalt på webben.
 

BAUI:s skidskola

(2018-10-04 15:27)
BAUI:s skidskola lanserades förra säsongen och succén finns kvar även kommande vinter. Genom skidskolan kan ni ge massor av barn möjligheten att testa på längdskidor på ett lekfullt sätt.
 
Hösten är här och många anläggningar ser fram emot att dra igång sin snöproduktion. Innan man gör det är det emellertid viktigt med bra förberedelser. Per-Åke ”Perra” Yttergård arbetar inom SSFs arbetsgrupp för längdanläggningar. Här listar han några
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info