Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Sollefteås Ebba Andersson fortsätter visa på fantastisk form. Hon blev tvåa i loppet över 10 kilometer i klassisk stil i estniska Otepää. Även Viktor Thorn fortsatte imponera då han blev elva, sitt bästa resultat i ett distanslopp i världscupen.
 
För första gången på många år kvalificerade sig samtliga åtta åkare från prologen i sprinten som idag inledde årets junior-VM. Det blev inga medaljer, men laginsatsen var mycket bra.
 
Sprinten i klassisk stil i Otepää bjöd på många rekord och fina placeringar av de svenska åkarna. Maja Dahlqvist kunde kliva upp på pallen som trea.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut lagen som ska representera Sverige på juniorlandskampen i Otepää, Estland, den 24–27 januari 2019. Dessutom har SOK tagit ut de svenska åkare som ska tävla på Europaungdoms-OS (EYOF) i Sarajevo den 10–15 februari 20
 
Nio damer och tio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i estniska Otepää den 19–20 januari 2019.
 
Båda damlagen var på pallen i sprintstafetten i Düsseldorf. Laget med Stina Nilsson och Maja Dahlqvist blev etta och andralaget med Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling blev tvåa.
 

Triss i svenskor i Dresden

(2019-01-12 17:08)
Stina Nilsson etta, Maja Dahlqvist tvåa och Jonna Sundling trea. Det blev bästa möjliga resultat för svenskorna i Dresden.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior- och U23-VM i Lahtis, Finland, den 20–27 januari 2019.
 
Sex damer och sex herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i tyska Dresden den 12–13 januari 2019.
 

Stor skidhelg genomförd

(2019-01-07 09:06)
I skuggan av Tour de Ski har en av säsongens större tävlingshelger genomförts då den andra omgången både av Scandic Cup i Åsarna och den Skandinaviska Cupen i Vuokatti.
 
Moa Molander Kristiansen blev bäst av svenskarna i Tour de Ski med sin imponerande trettondeplats. Snabbast i dagens etapp var Lisa Vinsa, med den åttonde bästa tiden. Calle Halfvarsson slutade som 16:e man.
 
De unga svenskorna Moa Molander Kristiansen och Lisa Vinsa gjorde sina bästa världscupresultat hittills. Men för Calle Halfvarsson var det en tyngre dag när den näst sist etappen av Tour de Ski avgjordes.
 
På den femte etappen av Tour de Ski visar Calle Halfvarsson att formen är fortsatt fin. Han höll jämna steg med ledande Johannes Hösflot Kläbo under jaktstarten över femton kilometer och behåller sjundeplatsen i totalen.
 
Efter en bra insats och en stark avslutning blev Calle Halfvarsson femma och bäste svensk i loppet över 15 kilometer i klassisk stil i tyska Oberstdorf.
 
Stina Nilsson tog sin tredje världscupseger för säsongen på sprinten i Val Müstair, Schweiz, då Tour de Ski fortsatte med etapp tre.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info