Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Nu är det åter dags för vår stora utbildningshelg. Där får du, förutom att ta del av ett stort kursutbud, möjlighet att nätverka tillsammans och byta värdefulla erfarenheter med andra ledare/tränare över hela landet.
 
Idag samlas längdlandslaget i norska Sognefjäll. Här väntar en veckas träningsläger på snö fram till den 27 maj.
 
Nu söker vi en specialidrottslärare NIU till Stjerneskolan i Torsby. Är det du? Tveka inte, skicka in ansökan. Eller tipsa gärna någon som du tror skulle passa.
 
Årets kickoff för distriktsledare till våra ungdomscuper kommer till hösten att köras den 5-6 oktober på Stora Brännbo i Sigtuna, tillsammans med den stora utbildningshelgen.
 
Nu lanserar Svenska Skidförbundet ett nytt material för att stötta föreningar och distrikt att genomföra inspirerande läger för åldern 9–12 år. Genom Landslagsskolan får ni som arrangör både ledarhandledning och förslag på färdig lägerplan.
 
I SSF:s mål mot 2025 finns 100 nya konstsnöanläggningar, att 50% av de befintliga ska vara moderniserade och att minst en skidaktivitetsyta med ett kortare konstsnöspår ska finnas i varje kommun. En ny årsrapport är ett av leden för att nå målen.
 
Tio damer och fjorton herrar är uttagna till Svenska Skidförbundets utvecklingslag i längdskidor. Laget, som består av åkare mellan 19–23 år, har flera välmeriterade åkare.
 
SSF har tagit ut åtta damer och sex herrar till längdlandslagets A-lag inför säsongen 2019–2020. I truppen ingår meriterade åkare som Calle Halfvarsson, Charlotte Kalla och Stina Nilsson. Dessutom tas förstaårssenioren Frida Karlsson in i A-laget.
 
Ida Ingemarsdotter har åkt hem åtta VM- och OS-medaljer, samt sju världscupsegrar, men nu sätter tjejen från Åsarna IK stopp för sin elitskidåkning.
 
Är du specialidrottslärare med inriktning på längdskidor och vill verka i vackra Jämtland? Då har vi jobbet för dig!
 
Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019.
 
Stina Nilsson och Anna Dyvik åkte hem SM-guldet i sprintstafett till IFK Mora, medan Oskar Svensson och Hugo Jacobsson knep herrarnas guld.
 
Nu är det dags att anmäla sig till årets elitläger för juniorer. Här är vårt fokus att utveckla dig till att bli en självständig världsstjärna. Vågar du ta chansen att vara med?
 
SM i sprintstafett, 100 m Supersprint och Fjälltopploppet är några av tävlingarna som avslutar årets längdskidsäsong i slutet av veckan. Elit, motionärer och barn samlas till spännande fajter och samtliga tävlingar sänds live på webben.
 
SSF startade under förra året en gemensam konferens för distriktens längdkommittéordförande i syfte att öka samarbetet och hitta inspiration bland våra distrikt. Denna gångna helgen genomfördes konferensen på Friiberghs Herrgård i Uppland.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info