Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Nu har vi öppnat registreringen till årets Stjärnjakt. Förra året deltog 550 barn. I år hoppas vi bli ännu fler och att just er förening hänger med!
 
Sveriges Television storsatsar och direktsänder alla tre tävlingsdagar från tävlingspremiären i Gällivare den 22–24 november.
 
Längdrådet och tävlingsprogramgruppen har vid sina senaste möten fattat ett antal beslut inför framtiden och kommande vinters tävlingar.
 
25-27 oktober genomförs årets arrangörs- och TD-konferens på Lugnet i Falun.
 
Tre veckors träning på hög höjd. Det är vad som väntar Calle Halfvarsson, Charlotte Kalla, och de andra åkarna i längdlandslaget när de idag reser till Font Romeu i Frankrike. Där stannar de till den 14 september.
 
För tredje året i rad bjuder Svenska Skidförbundet in till öppet elitläger för seniorer. Till lägret välkomnar vi er som satsar mot nationell och internationell elitnivå.
 
Karin Ersson och Lars Selin tar över som landslagschefer för svenska längdlandslaget i nära samarbete med landslagstränarna.
 
Nu är det åter dags för vår stora utbildningshelg. Anmäl dig senast 15 augusti för en lägre deltagaravgift.
 
Den 4–11 augusti genomförs längdlandslagets första höstläger. Herrarna åkte igår till Vålådalens vackra fjällmiljö medan damerna samlades på Hallstaberget i Sollefteå, där stjärnor som Ebba Andersson och Frida Karlsson har sin hemmaplan.
 
Svenska Skidförbundet söker en tränare för Team Svenska Spel under ett föräldraledighets vikariat. Som tränare är du övergripande ansvarig för laget och dess verksamhet. Låter det intressant?
 

Sixten Jernbergpriset 2019

(2019-07-05 11:36)
Juryn för Sixten Jernbergpriset har beslutat om tilldelningen av 2019 års pris.
 
Svenska Skidförbundet söker nu en Rikstränare för att på ett tydligare sätt kunna förmedla landslagens kunskaper, erfarenheter och träningsmodeller ut mot övriga elitmiljöer.
 
I samband med SM-veckan och rullskid-SM bjöd Ski Team Skåne på prova-på-skidåkning med riktig vinterutrustning på plastsnö! Resultatet - en succé med över 300 barn, ungdomar och vuxna på skidor under en strålande sol och blå himmel!
 
Svenska Spel och Svenska Skidförbundet inleder ett långsiktigt samarbete som gör Svenska Spel till ny presenting partner till längdlandslaget. Det nya sjuåriga avtalet omfattar bland annat en extra satsning på unga talanger och är värt drygt 80 mnkr.
 
Midsommarfirandet är avslutat och längdlandslaget har återigen samlats på läger. Den här gången är det Torsbys skidtunnel med omnejd som bjuder åkarna på träning mellan den 30 juni till 1 juli.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info