Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Här kommer ett fint tips om läger för både ungdomar och vuxna med någon variant av funktionshinder. Ta chansen att hänga med till Idre Fjäll.
 
 
Längdrådet har efter förslag från tävlingsprogramgruppen beslutat att ändra tävlingsprogrammet i Scandic Cup i Boden 8 – 9 december 2018.
 

Damernas tur i Toblach

(2018-09-17 08:30)
Damerna har varit hemma i två veckor efter det senaste lägret vid skidtunneln i Torsby. Nu är det barmarksläger i italienska Toblach som gäller.
 
Svenska Skidförbundets stora utbildningshelg i Linköping 5-7 oktober närmar sig, än finns det chans att anmäla sig.
 
Arrangörer av alla typer av längdtävlingar, FIS TD och nationella TD bjuds härmed in till årets arrangörs-, långlopps- och TD-konferens i Sundsvall (26) 27-28 oktober 2018.
 
Ta chansen om du är nyfiken på att se hur det är att studera på ett skidgymnasium med RIG- eller NIU-status.
 
Toblach, i regionen Trento i norra Italien, är en etablerad världscuport på vintern. Nu står orten värd för längdlandslagets barmarksläger. Herrarna finns på plats från den 10–21 september och damerna den 17–28:e.
 
I måndags inleddes arbetet med att bygga ett konstsnöspår i Ågesta, utanför Stockholm.
 
Vi har släppt ett nytt avsnitt av vår podcast Ur spår! I det här avsnittet pratar vi om rullskidåkning. Ida Ingemarsdotter och Anders Södergren reder ut vad som är viktigt att tänka på och ger tips och råd om bland annat utrustning och teknik.
 
För andra året så genomför SSF utbildningar för nationella arrangörer som arrangerar tävlingar på klubb, distrikt, nationell och nordisk nivå samt grundläggande utbildningar inom SSF Timing.
 
På torsdagskvällen samlades längdlandslagets damer i värmländska Torsby för sex dagars träning.
 
Även i år satsar Svenska skidförbundet, Umeå universitet, Mittuniversitetet och Dala Sports Academy på ett elitläger för seniorer. Nu är anmälan öppen.
 
Vill du vara en viktig "kugge" i vårt längdlandslag? Gillar du att köra långa sträckor? Är du ordningsam och gillar att hjälpa till? Då kanske detta är en tjänst för dig!
 

Utbildningshelg Linköping

(2018-08-15 11:48)
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info