Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Ännu en framgångsrik vintersäsong för svensk elitskidåkning är avslutad med 24 pallplatser i världscupen och sex på OS. Sverige blev näst bästa nation i världscupen totalt efter Norge.
 
När SK Grava i Karlstad bjöd in till två dagars längdskidåkning på sportlovet kom 200 personer, varav drygt hälften var nyanlända.
 
Vi säger GRATTIS till de längdåkare som har antagits till våra högskole-, universitets- och elitmiljö-utbildningar HT 2018.
 
Vi säger stort GRATTIS till de längdtalanger som har antagits till våra Nationella Idrottsutbildningar (NIU) hösten 2018!
 
Det blev mycket fina och underhållande tävlingar i Bruksvallarna när årets SM-säsong avslutades med SM i sprintstafett under torsdagen. Även solen visade sig från sin bästa sida och ramade in tävlingarna.
 
Rikard Grip blir landslagschef, Urban Nilsson fortsätter som vallachef, Magnus Ingesson kommer in som ny damtränare och Charlotte Kalla återvänder till landslagets träningsgrupp. Kommande säsongs landslagsorganisation tar form med en hel del nyheter.
 
SM i sprintstafett, supersprint och Fjälltopploppet är några av tävlingarna som avslutar årets längdskidsäsong i slutet av veckan. Elit, motionärer och barn samlas till spännande fajter och samtliga tävlingar sänds live på webben.
 
Vi säger stort GRATTIS till de längdtalanger som har antagits till våra Riksidrottsgymnasier (RIG) hösten 2018!
 
Under Svenska Skidspelen i Falun lanserades ett nytt spännande samarbete mellan svenska och norska skidförbunden, denna gång med fokus på hållbarhet.
 
Med en marginal på över en minut tog Daniel Rickardsson hem segern på femmilen före Jens Burman och Marcus Hellner på SM-veckans sista dag.
 

Kalla vinner SM-tremilen

(2018-03-26 12:48)
Prispallen efter tremilen blev en repris av 10-kilometersloppet. Charlotte Kalla tog guldet före Ebba Andersson, medan Jonna Sundling tog brons.
 

Kalla tar SM-guld igen

(2018-03-25 12:49)
Guld till Charlotte Kalla, silver till Ebba Andersson och brons till Jonna Sundling. Där har ni prispallen i 10 kilometer fritt på SM i Skellefteå.
 

Hellners femtonde SM-guld

(2018-03-24 13:16)
Marcus Hellner vann 15-kilometersloppet i fri stil på SM i Skellefteå. Silvret gick till Oskar Svensson, bronset till Daniel Rickardsson.
 
Vill du jobba med längdåkning och utbildning? Då har vi det perfekta jobbet till dig! Svenska Skidförbundet söker nu en kunnig och driven person som vill jobba med utbildningsfrågor inom längdåkning.
 
Åsarna med Simon Lageson, Tiio Söderhielm och Jens Burman defilerade i mål X sekunder före Hudiksvall och X sekunder före Falun-Borlänge i herrarnas stafett.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: Linkopingssk@gmail.com

Se all info