Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSF Längdåkning


Ny vinst för Kalla

(2017-12-16 15:01)
10 kilometer fristil med individuell start i italienska Toblach. Då tog Charlotte Kalla hem en ny världscupseger.
 
Scandic Cup, den officiella juniorcupen i längdskidåkning, startar kommande helg i Boden och intresset är stort.
 
Det finns väldigt många fina längdskidorter i Sverige och utomlands. I veckans avsnitt av podden Ur spår får du tips av två elitåkare var de tycker om att åka skidor.
 
ISP har under 14 års tid samarbetat med Svenska Skidförbundet. År 2016 valde båda parter att förlänga ett flerårigt samarbetsavtal, nu tas ytterligare ett stort kliv.
 
Svenska skidförbundet har tagit ut fem damer och fem herrar som ska representera Sverige vid årets första Skandinaviska cup i Finska Vuokatti.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut 6 herrar och 6 damer som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i italienska Toblach 16–17 december.
 
På söndagen var det dags för 10 och 15 kilometer klassiskt i ett snöigt Davos. Hellner blev bäste svensk på en sjätteplats och han visade att tävlingsformen är på väg uppåt.
 
Förra året föll hon i en kurva och tog sig inte vidare från prologen. I år fick Stina Nilsson revansch när hon vann fristilssprinten i Davos, Schweiz.
 
Idag lanseras FollowUs längdlandslaget – ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och streamingtjänsten SPORTlib. Tjänsten vänder sig till alla längdskidfantaster och erbjuder en unik och exklusiv insyn i vårt folkkära landslag.
 
Hur var det att vara elitåkare på Wassbergs tid jämfört med idag? Varför hade Wassberg alltid en kniv på sig? Varifrån har Burman fått smeknamnet Påsen? I veckans avsnitt av Ur spår hör vi landslagsåkaren Jens Burman och legendaren Thomas Wassberg.
 

Succéstart i Idre

(2017-12-04 15:07)
Den nationella tävlingssäsongen är nu i full aktion efter att Volkswagen Cup, den officiella seniorcupen, haft sin två premiärtävlingar i Idre under den gångna helgen.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut elva damer och tio herrar att representera det svenska längdlandslaget vid helgens världscuptävlingar i Davos, Schweiz, den 9–10 december.
 
Skiathlon i Lillehammer. Då tar Charlotte Kalla för andra helgen i rad hem förstaplatsen i ett världscuplopp.
 
I säsongens andra sprint i klassisk stil blev Calle Halfvarsson och Stina Nilsson bästa svenskar på en fjärde och en femte plats.
 

Ur spår! med Hanna Falk

(2017-11-29 13:01)
I veckans poddavsnitt av Ur spår träffar vi Hanna Falk, som blev Flygande Falken med hela svenska folket när hon vann sprinten på sin andra världscuptävling någonsin.
 

Vi sponsras av:

Maskinia

 

 


 

Följ oss:


 

 

Postadress:
Linköpings SK - Skidor
Vintervägen 15
58941 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info